Iskanje pogrešane osebe – Kranj
03.10.2019

V četrtek zvečer, ko so se naši člani pripravljali na spanje in prihajajoči delovni dan, so se zopet oglasili pozivniki. Poziv za naše društvo je prišel 21.25 uri. V nekaj minutah se je v gasilskem domu zbralo 10 operativnih gasilcev PGD Kokrica. Ti so se z obema voziloma napotili na zbirno mesto, ki pa je bilo tokrat pri poklicnih kolegih, v GARS Kranj. Na kraj so naši fantje prispeli ob 21.35 uri.

Vodenje iskalne akcije so prevzele enote policije iz PP Kranj. Ravno ko je potekal zbor za gasilce in bi si razdelili območja, katera bi bilo potrebno pregledati, pa smo bili obveščeni, da je bila pogrešana oseba najdena. Preklic za vse sodelujoče gasilske enote smo prejeli ob 21.53 uri.

Na srečo se je tako hitro, predvsem pa uspešno in z dobrim koncem zaključila še ena intervencija. Poleg PGD Kokrica so na intervenciji sodelovali še: PGD Britof, PGD Predoslje, PGD Kranj Primskovo, PP Kranj, GARS Kranj ter posredovalci z reševalnimi psi.

Zahvala gre vsem operativcem našega gasilskega društva, ki so zopet dokazali, da so v vsakem trenutku pripravljeni pomagati sočloveku.