Poplavljanje vode
30.10.2018

Danes so nas pozivniki ponovno poklicali na pomoč. V zgodnjih jutranjih urah, je zaradi močnega deževja, začela poplavljati meteorna voda. V času od 2. pa do 8. ure zjutraj smo posredovali na več kot 10 različnih lokacijah na območju Kokrice, Mlake pri Kranju in Tenetiš. V večini primerov je meteorna voda že vdrla v stavbe in bivalne prostore.

Delo smo si razdelili v več ekip: prva ekipa se je takoj odpravila na kraj intervencije, kjer je takoj pričela s prečrpavanjem vode s pomočjo potopnih črpalk in motorne brizgalne Rosenbauer Fox 2. Druga ekipa se je medtem z mošvenim vozilom odpravila do poklicnih kolegov v Kranju. Tam smo v uporabo prevzeli predhodno pripravljene protipoplavne vreče. Vreče smo nato razvozili po terenu, naši prvi ekipi, ki je prečrpavala. S pomočjo vreč smo tako delno zaščitili pred novim vdorom vode v objekte.

V enem izmed objektov je prišlo tudi do razlitja kurilnega olja – za pomoč pri sanaciji smo prosili poklicne gasilce Gasilsko reševalne službe Kranj, saj ne posedujemo potrebne opreme za sanacijo razlitja.

Intervencije so se prenehale v zgodnjem dopoldanskem času. Na intervencijah smo operativci PGD Kokrica sodelovali z obema voziloma in 8 člani.

V spodnji galeriji pa si lahko ogledate tudi nekaj slik