Požar – Jahačev prehod
08.02.2019

Nesreča nikoli ne počiva. Ta trditev se je kot pravilna izkazala prav na kulturni praznik, 8. februarja.

Ob 12.21 so se nam spet oglasili pozivniki. Tokrat so nas poklicali na pomoč ob požaru v večstanovanjskem objektu na Jahačevem prehodu v Kranju – večini bolj poznan kot bivši hotel Jelen.

Zagorelo je v spalnici enega izmed stanovanj. Zaradi hitrega odziva intervencijskih služb pa se ogenj ni imel priložnosti razširiti na ostale prostore stavbe. Gasilci smo požar hitro in uspešno pogasili.

Kako dobro smo delo opravili, smo nato preverili še s termo kamero prostore pa zaradi zadimljenosti prezračili s pomočjo ventilatorjev.
Zagorelo pa je res v najbolj neprimernem trenutku – Kranj je vsako leto prav 8. februarja najbolj množično obiskan zaradi kulturnega praznika. Prihod intervencijskih služb je bil zato dodatno otežen, zaradi velike mase ljudi na prireditvi. Na tem mestu velja dodatno opozoriti na ravnanje civilistov v primeru izrednega dogodka: pokličite na številko 112, se od objekta umaknite na ustrezno razdaljo in ne otežujte dela gasilcev. Pri požaru namreč šteje vsaka izgubljena sekunda.

Iz našega društva se je intervencije udeležilo 7 gasilcev z voziloma GVV-1 in GVM-1, na terenu pa so nudili pomoč gasilcem iz Gasilsko reševalne službe Kranj, PGD Britof in PGD Kranj-Primskovo.