29. Memorial ustanovnih članov PGD Kokrica
13.05.2019

Kot je na Kokrici že tradicija, v mesecu maju pripravimo gasilsko tekmovanje. K sodelovanju povabimo ekipe iz Gasilske zveze mestne občine Kranj ter naša pobratena gasilska društva: PGD Šmarje pri Jelšah, PGD Dobrava, PGD Loče, PGD Sv. Gregor ter DVD Predgrada. S tem tekmovanjem se poklonimo ustanovnim članom našega društva, poleg tega pa je to lepa priložnost za pripravo na prihajajoča tekmovanja – tekmovanje na Kokrici je namreč vedno na sporedu en teden pred tekmovanjem GZMO Kranj. Na ta način imajo tekmovalne enote priložnost za generalko pred tekmovanjem, ki odloča katere ekipe se bodo uvrstile na regijsko tekmovanje.

Tekmovanja se je udeležilo 28 enot iz naše gasilske zveze ter 2 pobrateni ekipi: PGD Šmarje pri Jelšah ter PGD Sveti Gregor. Skupno torej 30 ekip, od tega
19 moških in 11 ženskih desetin. Seveda pa so bile na tekmovanju aktivne tudi desetine PGD Kokrica – sodelovale so 3 moške in ena ženska ekipa.

Tekmovanje se je pričelo ob 14h na nogometnem igrišču na Čukovi jami. V mesecu maju smo vajeni predvsem muhastega vremena, a nam je bilo prizaneseno – dežja namreč ni bilo, tekmovanje pa se je lahko normalno odvilo do konca. Sodniška ekipa je na tekmovanju opravila vrhunsko delo, tekom tekmovanja smo namreč prejeli samo eno pritožbo, katera pa ni bila utemeljena in je bila na koncu s strani sodnikov zavrnjena.

Tekmovanje smo sklenili z razglasitvijo nekaj po 17. uri. Najboljše rezultate pa so dosegle naslednje ekipe:

KATEGORIJA ČLANI:

1. mesto: PGD Predoslje 1
2. mesto: PGD Mavčiče 2
3. mesto: PGD Šmarje pri Jelšah

KATEGORIJA ČLANICE:

1. mesto: PGD Predoslje
2. mesto: PGD Mavčiče 1
3. mesto: PGD Mavčiče 3

Naše domače ekipe pa so na tem tekmovanju dosegle naslednje uspehe:
Člani: peto, trinajsto in petnajsto mesto
Članice: peto mesto

Seznam vseh sodelujočih ekip in dosežene rezultate pa si lahko ogledate tu!

Kljub vloženemu trudu pa je za boljše rezultate zmanjkalo nekaj sreče. Vsekakor pa je bila to dobra vaja za vse enote, ki pa bodo imele
že prihodnjo soboto ponovno možnost, da se dokažejo na tekmovanju katerega organizira Gasilska zveza mestne Občine Kranj.

Upam, da se vam lahko že čez nekaj dni javim s poročilom o lepih uspehih naših enot z občinskega gasilskega tekmovanja.