Člani A PGD Kokrica so se uvrstili na državno tekmovanje!
12.10.2019

Veseli nas, da lahko pišemo novice o pozitivnih dogodkih, ki se dogajajo v društvu. Največkrat namreč pišemo prav o intervencijah, tokrat pa malce drugače.

Že v mesecu maju je potekalo gasilsko tekmovanje Gasilske zveze mestne občine Kranj. Na tekmovanju so naši člani A pometli s konkurenco in zasedli 1. mesto. Tisti, ki dnevno v društvu opravljamo razna opravila vemo, da ta uspeh ni le splet okoliščin in sreče, temveč je posledice treningov in ogromnih količin vloženega truda teh fantov. S tem se je ekipa gasilcev s Kokrice uvrstila na regijsko tekmovanje, ki je potekalo v soboto, 12.10.2019 v Šenčurju.

Ekipa z izvedbo vaje ni bila zadovoljna, saj se jim je malce zataknilo že pri izvedbi vaje. Čas vaje je bil 45 sekund, dodatno pa so dobili še 5 kazenskih točk pribitka zaradi nepravilnega dela vodarja 1. Še več je šlo narobe na vaji razvrščanja – desetar ekipe je namreč zaradi napačnih komand dobil dvakrat po 5 kazenskih točk. Po načrtih se je izteklo le na štafeti, kjer je ekipa dosegla pričakovan rezultat.

Ko se je tekmovanje naše ekipe zaključili upi niso bili prav visoki – zavedali so se, da jih bodo kazenske točke stale dobre uvrstitve.

Presenečenje pa je sledilo na razglasitvi – ekipa članov A PGD Kokrica se je uvrstila na 4. mesto v svoji kategoriji. To navadno ne bi bilo dovolj za uvrstitev na državno tekmovanje, a ker je bilo v tej tekmovalni kategoriji več kot 20 enot (kar 28) se na državno tekmovanje uvrstijo prve 4 ekipe.

Z malce sreče je tudi tokrat našim fantom uspelo. Preizkus na državnem tekmovanju jih čaka v mesecu maju 2020. Do takrat pa tekmovalna enota praktično ne bo imela počitka – v kolikor želijo konkurirati najboljšim ekipam v Sloveniji, bodo morali vložiti še veliko truda.