Nova pridobitev: stikalna lestev
19.09.2018

Gasilska društva potrebujemo za svoje delovanje ustrezno in primerno opremo. Ker pa je ta oprema zelo draga, smo v PGD Kokrica toliko bolj veseli, ko prihranimo dovolj denarja, da si lahko privoščimo in kupimo kak nov kos opreme.

V letošnjih poletnih mesecih, smo tako naročili novo lestev. Stara je bila že pošteno načeta in nujno potrebna zamenjava. Prejšnjo, staro, raztegljivo lestev je sedaj zamenjava prava gasilska stikalna lestev, tipizirana s strani GZS.

Ker pa je to spet nov opreme, s katerim pa nismo bili vešči delovanja, smo tako v začetku jeseni organizirali krajše izobraževanje in praktične vaje, kako se dela s tako lestvijo.

Na izobraževanju smo tako pokrili praktično vsa področja: pravilno sestavo take lestve, ustrezno zavarovanje lestve, uporaba osebne zaščitne opreme ob vzpenjanju in transport orodja v višje oz. nižje nadstropje.

S to pridobitvijo smo še malenkost izboljšali našo operativo. Sedaj bodo naši gasilci lahko res “brezskrbno” plezali po lestvi –  seveda pa je še vedno potrebno paziti na ustrezen korak in plezalno tehniko!

V spodnji galeriji pa si lahko ogledate tudi nekaj slik