Prenova dvorane 1. del
09.01.2019

Pa se v našem gasilskem domu zopet dogaja. Člani smo se kar na praznični dan, 25.12.2018 lotili prvih del pri obnovi dvorane. Prenova naše stare in že kar močno dotrajane dvorane pa je projekt, katerega že kar nekaj časa prestavljamo.

Verjetno se spomnite, da smo pred slabima dvema letoma prenavljali ostale prostore v našem gasilskem domu – moderno smo opremili in prenovili pisarno in spominsko sobo, katera še še vedno čaka na končno preureditev v spominski muzej. Že takrat, smo nakupili tudi nekaj dodatnega materiala, katerega bomo uporabili pri prenovi dvorane – želeli smo si namreč zagotoviti, da bomo vse prostore lahko uredili v enakem modernem stilu.

Kot sem že omenil, z deli se je resno pričelo 25.12.2018. Najprej smo odstranili ves les iz dvorane – leseni pod in “fabjonarice”, ki so krasile strop in stene v dvorani. Po odstranjeni tej prvi plasti je bilo najprej potrebno ves les odpeljati. Naprej smo se s stropa lotili odstraniti staro stekleno volno in strop vzdigniti za približno 30 centimetrov. S poševnin in sten smo odstranili star omet in v stenah že pripravili luknje za novo električno napeljavo.
Hkrati z dvorano, smo se lotili prenove tudi stopnišča. To je bilo sicer prenovljeno nedolgo nazaj, ampak smo se odločili da s sten odstranimo staro barvo in celotno stopnišče skupaj z dvorano tudi prepleskamo.

Samo podiranje in pospravljanje je bilo rešeno kar hitro. Malo počasneje pa gre vse skupaj sedaj, ko smo pričeli dvorano sestavljati nazaj tako, kakršno želimo imeti.

Po stenah smo že napeljali nove električne cevi. Strop je praktično že pripravljen, da nanj ponovno nanesemo izolacijo, po poševninah pa so nameščeni profili in se lahko prične z nameščanjem Knauf plošč. Tudi stene so vse že premazane z lepilom in ojačane z mrežico.

Dela nas čaka še veliko. Potrebno bo vse skupaj še pokitati, prebeliti, namestiti Knauf plošče po stropu. Prav tako je potrebno urediti še tla – najprej bo vse skupaj zalito z estrihom, nato pa bomo namestili ploščice v isti kreativi, kot v že prenovljenih prostorih. Za tem pa pridejo na vrsto še elektrikarska opravila – namestitev električnih vodil, stikal, vtičnic in medijskih elementov.

Ker je dvorana trenutno v procesu prenove, vas moramo obvestiti, da najem dvorane trenutno ni mogoč. Dvorano bo ponovno mogoče najeti po opravljeni renovaciji.

V spodnji galeriji pa si lahko ogledate tudi nekaj slik