Zaključek prenove
08.05.2019

V kolikor ste spremljali naše delo, našo spletno stran ali pa stran na socialnem omrežju FaceBook, ste gotovo zasledili kateremu projekti gasilci na Kokrici trenutno posvečamo največ naše pozornosti. To je seveda obnova naše “stare” in dotrajane gasilske dvorane.

O samem pričetku del ne bom izgubljal besed, saj je bila novica o tem že napisana – preberite si jo! 

No, v prejšnji novici sem vam več zaupal o podiranju in naših načrtih – sedaj pa je čas, da se pogovorimo o tem, kaj nam je dejansko uspelo urediti. Potrebno je bilo do konca namestiti nosilne profile za knauf plošče, namestiti izolacijo, vse skupaj prelepiti s folijo in namestiti knauf plošče. V strop smo nato pripravili luknje za moderne led luči in ozvočenje. Prav tako smo namestili nosilec za projektor. Po poševninah pri obeh straneh dvorane smo namestili led trakove, ki bodo poskrbeli za prijeten ambient.

Čas je bil da se lotimo sten – mnogokrat so stare stene krive in popolnoma nič drugače ni bilo v tem primeru. Stene smo obložili in izravnali z lepilom, nato pa že prvič nanesli kit. Potem je bil čas za brušenje kita, drugi nanos in ponovno brušenje. Medtem smo ustrezno bandažirali in pokitali tudi knauf plošče, s katerimi smo obložili strop dvorane. Bolj umazana dela so bila tako v večji meri zaljučena.

Nato smo morali poskrbeti zato, da bodo tla v dvorani močna. V ta namen smo najeli podjetje, ki nam je v dvorani namestilo estrih in tako dodatno ojačalo pohodno površino, poleg tega pa še izravnalo kriva tla. Naši domači mojstri so se nato lotili nameščanja keramike – tla v naši novi dvorani sedaj krasijo lepe keramične ploščice, ki dajo prostoru odlično akustiko in čudovit izgled. Po končanem nameščanju keramike, sta delo prevzela naša društvena elektikarja. Ta sta poskrbela za napeljavo vseh električnih vodnikov, nato pa smo prostor pobelili.

Na tej točki so bila dela že precej zaključena – potrebno je bilo le še namestiti luči in ozvočenje v za to namenjene odprtine v stropu, namestiti klimatsko napravo in vse skupaj temeljito očistiti.

Prav s čistilno akcijo pa smo zaključili ta projekt – celoten soboten dan je nekaj članov našega gasilskega društva namenilo temu, da so ustrezno pospravili in očistili orodje in prostore. Čiščenja je bil seveda potreben celoten gasilski dom, za kar pa smo poskrbeli.

Dela so sedaj popolnoma zaključena, prostori pa lepo urejeni. Novo gasilsko dvorano na Kokrici tako krasi moderen minimalističen izgled, po tleh položene keramične ploščice, v dvorani je za ogrevanje in hlajenje poskrbljeno s klimatsko napravo. V dvorani je nameščena tudi vsa potrebna informacijska infrastruktura za izvajanje predavanj – risalna tabla, projektor, ozvočenje, brezžični internet in televizija. Za razsvetljavo skrbi 12 LED stropnih luči, katere se po potrebi lahko zatemnijo in spremenijo barvo, ter dva 4-metrska LED trakova za razsvetljavo ambienta.

S to novico vam tudi sporočamo, da je dvorana ponovno na voljo za najem – primerna je za poslovna srečanja, sestanke in izobraževanje. V kolikor vas zanima, nas kontaktirajte tu!

Za konec, pa zahvala vsem članom PGD Kokrica. Praktično smo vsa dela opravili domači člani prostovoljno – nihče namreč ni prejel plačila ali kakšnega nadomestila. Vso to delo je bilo namreč opravljeno v dobri veri, da pripravljamo prostor, katerega bomo v največji meri uporabljali sami in naši zanamci. Vsekakor hvala tudi krajanom, KS Kokrica in GZMO Kranj, ki so nam pomagali pri izvedbi tega projekta.

V spodnji galeriji pa si lahko ogledate tudi nekaj slik